Morfologiškai sudėtingų būdvardžių su neigiamuoju priešdėliu vertimo problemos - Ratkus, Artūras (Vertimo studijos, 2020)
Straipsnyje nagrinėjamos morfologiškai sudėtingų žodžių supratimo ir vertimo problemos. Neretai anglų kalbos būdvardžiai su neigimo priesaga turi savitą reikšmę, kurios negalima prognozuoti vadovaujantis žodžio morfologinės struktūros analize. Vienas tokių sudėtingų atvejų – būdvardis incapable ‚negalintis, negebantis; neįmanomas, netinkamas‘. Straipsnyje argumentuojama, kad šis būdvardis turi savitą reikšmyną ir vartoseną, kuri nepriklauso nuo teigiamosios formos capable ‚gebantis, gabus‘ ir nesusijusi su būdvardžiu able ‚galintis, gebantis‘. Pateikiami specifinės būdvardžio incapable vartosenos įrodymai, kuomet išryškėja jo reikšmė ‚netinkamas‘, neužfiksuota daugelyje žodynų.