LAUDACIJA DOC. LIONGINUI PAŽŪSIUI ŠV. JERONIMO PREMIJOS ĮTEIKIMO PROGA 2011 M. RUGSĖJO 30 D., ARSENALE, VILNIUJE - Kaminskienė, Ligija (Vertimo studijos, 2017)
http://www.llvs.lt/?item=567&lang=lt2011 metais ilgamečiui Vertimo studijų katedros dėstytojui, ne vienos vertėjų kartos mokytojui, kalbininkui, vertėjui, docentui daktarui LIONGINUI PAŽŪSIUI skirta Šv. Jeronimo premija už užsienio literatūros vertimus į lietuvių kalbą. Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga įvertino visokeriopą laureato indėlį į meninio vertimo teoriją, kritiką ir vertėjų ugdymą, virtuoziškus poezijos vertimus bei ypatingą dėmesį žodžio skambesiui. Vertimo studijos sveikina kolegą ir spausdina profesorės Ligijos Kaminskienės laudaciją, pasakytą premijos įteikimo proga 2011 m. rugsėjo 30 d., Vilniuje.