KOMPENSACIJA KAIP ĮMOKOS Į NUKENTĖJUSIŲ NUO NUSIKALTIMŲ ASMENŲ FONDĄ TIKSLAS - Levon, Justyna (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojama 2000 metais Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse įtvirtinta baudžiamojo poveikio priemonė – įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Atskleidžiamas šios baudžiamojo poveikio priemonės kompensacinis tikslas bei reikšmė valstybinei smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo sistemai.