EUROPOS SĄJUNGOS PAGRINDINIŲ TEISIŲ CHARTIJOJE ĮTVIRTINTA TEISĖ Į GERĄ ADMINISTRAVIMĄ - Danėlienė, Ingrida; Saudargaitė, Ieva (Teisė, 2016)
Straipsnyje nagrinėjama Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijos 41 straipsnyje įtvirtintos teisės į gerą administravimą įtaka pažeistoms subjektinėms teisėms ginti Lietuvoje. Analizuojama teisės į gerą administravimą, kartu gero administravimo principo samprata tiek supranacionaliniu, tiek nacionaliniu lygmenimis, atskleidžiamas jų santykis, taip pat šios teisės (kartu ir gero administravimo principo) vaidmuo nacionaliniu lygmeniu ginant viešojo administravimo subjektų veiksmais ar neveikimu galimai pažeistas subjektines teises. Atlikto tyrimo pagrindu pateikiamos išvados, leidžiančios atsakyti į klausimą, kokią įtaką Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijos 41 straipsnyje įtvirtinta teisė į gerą administravimą turi viešojo administravimo subjektų veiksmais ar neveikimu pažeistų subjektinių teisių gynimui Lietuvoje.