TEISINIS PERDAVIMAS IR SUSIJUNGIMAS PAGAL DIREKTYVĄ 2001/23/EB - Tamošiūnaitė, Eglė (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojama Direktyvoje 2001/23/EB minimų teisinio perdavimo ir susijungimo, kaip verslo perdavimo būdų, samprata, kuri daugiausia suformuota Europos Sąjungos Teisingumo Teismo jurisprudencijoje. Nagrinėjama, kokiomis formomis šie būdai įgyvendinami, koks jų santykis bei kaip jie atspindėti Lietuvos nacionalinėje teisėje, įtvirtinančioje ribojimą nutraukti darbo santykius dėl įvykusio verslo perdavimo.