Teroristų veiksmai kaip ginkluotas užpuolimas - Vasiliauskienė, Violeta (Teisė, 2008)
Straipsnyje aptariama, ar teroristų veiksmai pagal savo pobūdį ir juos atliekantį subjektą gali būti laikomi ginkluotu užpuolimu, suteikiančiu valstybei teisę į savigyną pagal Jungtinių Tautų chartijos 51 straipsnį. Ar teroristų veiksmai pagal savo pobūdį yra ginkluotas užpuolimas, analizuojama pagal tai, kokius ginklus jie naudoja, pagal žalos pobūdį, užpultos valstybės ir tarptautinę reakciją į įvykius.The main issue of the publication is whether terrorist acts according to their nature and the persons that carry them out can be considered an armed attack, giving the victim State the right of self defense according to the Article 51 of the United Nations Charter. Whether the nature of terrorist acts allows to consider them as an armed attack, one has to consider the arms used by terrorists, the harm inflicted, the domestic and international reaction to the events.