Uzbekistano vertybinių popierių rinkos teisinio reguliavimo vystymosi problemos ir perspektyvos - Narziev, Otabek (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama Uzbekistano vertybinių popierių rinka, konkrečiai šios rinkos funkcionavimo teisinis reguliavimas. Pateikiama Uzbekistano vertybinių popierių rinkos kūrimosi istorinė apžvalga, jos raida ir perspektyvos integracijos į pasaulio vertybinių popierių rinkos sistemą galimybės. Atskirai aptariama Uzbekistano vertybinių popierių rinkos teisinių pagrindų kaita, išskiriant vertybinių popierių biržos teisinį reglamentavimą.The article deals with the problems of formation and functioning of stock marketing Uzbekistan. The basic attention at carrying out this research is given to formation of legal bases of effective functioning of the domestic stock market and its integration into the world markets that demands conformity to the modern requirements of high standards of the securities market.nbsp;