Europos Sąjungos teisminės architektūros praeitis, dabartis ir ateitis - Norkus, Rimvydas (Teisė, 2024)
Šiame straipsnyje analizuojamos esminės sąlygos, leidžiančios iš Teisingumo Teismo perduoti jurisdikciją Bendrajam Teismui nagrinėti ir spręsti klausimus dėl prejudicinio sprendimo. Atsižvelgiant į vykstantį teisėkūros procesą, kuriuo siekiama įgyvendinti Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 256 straipsnio 3 dalį, straipsnyje nagrinėjami siūlomi Europos Sąjungos Teisingumo Teismo statuto pakeitimai. Be to, straipsnyje nagrinėjami galimi praktiniai su šiais teisės aktų pakeitimais susiję padariniai, paaiškinant numatomą jų taikymą.
Keywords: Teisingumo Teismas; Bendrasis Teismas; prašymai priimti prejudicinį sprendimą; jurisdikcijos perdavimas Bendrajam Teismui; Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 256 straipsnio 3 dalis