Žaliosios ekonomikos iššūkiai Europos žmogaus teisių konvencijai ir Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijai - Juškevičiūtė-Vilienė, Agnė (Teisė, 2023)
Straipsnyje analizuojama, kaip Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija ir Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija prisideda prie žaliosios ekonomikos iššūkių realizavimo. Tiriama kaip Europos Žmogaus Teisių Teismas ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismas randa aplinkosaugos reikalavimų ir asmens ekonominės veiklos laisvės pusiausvyrą.
Keywords: žalioji ekonomika; ekonominės veiklos laisvė; aplinkos apsauga; Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija; Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija; Europos Žmogaus Teisių Teismas; Europos Sąjungos Teisingumo Teismo praktika