Dominuojantys teisės tikslai - Kosatyj, Vladimir; LL., M. (Teisė, 2010)
Straipsnio tyrimo objektas yra sisteminė skirtingų idėjų, pretenduojančių į dominuojančio teisės tikslo statusą, analizė. Ja siekiama atsakyti į klausimus, susijusius su skirtingų tikslų tarpusavio ryšiais. Ar skirtingų pretendentų į pagrindinio teisės tikslo vietą egzistavimas suponuoja neišvengiamą jų atskirumą vienas nuo kito? Ar yra įmanoma pagrįsti bendrą požiūrį į šias idėjas, pagal kurį nė viena atskirai paimta idėja, o tik jų junginys gali būti laikomas dominuojančiu teisės tikslu? Straipsnyje pateikiami argumentai, patvirtinantys antrosios iš nurodytų alternatyvų teisingumą.Das Objekt der Forschungen des Artikels ist die Systemanalyse verschiedener Ideen, die den Status des vorherrschenden Zwecks des Rechtes beanspruchen. Ein Ziel der gegebenen Analyse ist der Versuch, auf die Fragen zu antworten, die mit den Beziehungen verschiedener Zwecke verbunden sind. Ob die Existenz verschiedener Bewerber um die Stelle des Hauptzwecks des Rechtes Gründung für ihre Teilung ist? Ob die Existenz der einheitlichen Ansicht über diese Ideen möglich zu rechtfertigen, laut denen nicht eine abgesondert genommene Idee, und nur ihr Komplex der Hauptzweck des Rechtes bilden kann? Im Artikel werden die Argumente gebracht, die die Begründetheit des zweiten der angegebenen Ansicht über den Zweck des Rechtes bestätigen.