Juridinio asmens dalyvio teisinis statusas bankroto procese - Tamošiūnienė, Egidija; Višinskis, Vigintas; Balsiukienė, Audronė; Kirkutis, Mykolas (Teisė, 2022)
Šiame straipsnyje nagrinėjamos juridinio asmens dalyvių teisinio statuso bankroto procese problemos. Analizuojamas juridinio asmens dalyvių suinteresuotumas bankroto procese, aplinkybės, pagrindžiančios jų dalyvavimą šiame procese. Taip pat nagrinėjamos juridinio asmens dalyvių teisės ir pareigos bankroto proceso inicijavimo ir vykdymo stadijoje. Tiriama, kokius veiksmus gali atlikti juridinio asmens dalyviai, siekdami atkurti juridinio asmens mokumą ir nutraukti bankroto bylą. Be to, analizuojamos ir individualios įmonės savininko padėties individualios įmonės bankroto procese problemos.
Keywords: bankrotas; juridinio asmens dalyviai; individuali įmonė