Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorų žemės nuosavybė kaip viešosios teisės institutas - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2011)
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorų žemės nuosavybės teisės normos ir jomis sureguliuoti santykiai straipsnyje nagrinėjami remiantis suskaidytos feodalinės žemės nuosavybės teisės koncepcija, lyginant su kitais viduramžių Europos kraštais, naudojant pirminius šaltinius ir mokslo darbus.The noblemen‘s land-ownership in the Grand Duchy of Lithuania is investigated in this article on basis of historical sources and research papers in comparison with the others medieval states of Europe and in accordance with the conception of divided feudal land-ownership