Lietuvos naujosios teisės istorijos tyrimai: rezultatai ir problemos - Maksimaitis, Mindaugas (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjami Lietuvos naujosios teisės istorijos mokslo pasiekimai ir tų pasiekimų specifika bei ją lėmę veiksniai, skyrium imant, a) nepriklausomybės 1918–1940 m. laikotarpiu, b) per beveik penkiasdešimtį sovietmečio metų, c) emigracijoje ir d) – pakartotinai atkūrus nepriklausomybę. Apibūdinami pasiekti tyrimų rezultatai, spragos ir kai kurios kitos šio mokslo baruose kylančios problemos.This article investigates the achievements of the new legal history science and its determining factors during: a) the 1918–1940 independence; b) over fifty years of Soviet times; c) emigration; d) the period of regained independence. This article describes the results of the research as well as its shortages and certain issues within this area of science.