Mokestinės paskolos sutarties reikšmė reguliuojant mokestinės nepriemokos atidėjimą ir išdėstymą - Paškevičienė, Laura (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamas mokestinės paskolos sutarties institutas, sistemiškai analizuojant šios sutarties sudarymo, jos sąlygų nustatymo teisinį reglamentavimą bei jos santykį su mokesčių administratoriaus sprendimu dėl mokestinės nepriemokos atidėjimo / išdėstymo. Remiantis šia analize siekiama atskleisti, ar mokestinės paskolos sutartis atitinka dvišalio sandorio esmę, įvertinti jos reikšmę mokestinės nepriemokos atidėjimo / išdėstymo santykiams reguliuoti esamo teisinio reguliavimo ir perspektyviniu požiūriu.The article deals with a payment agreement of tax arrears, which in the Lithuanian laws is called a “tax loan agreement”, systematically analyzing the legal regulation of the contracting procedure, the stipulation of conditions of this agreement and its relationship with the tax administrator’s decision on granting time to pay tax arrears, and (or) permitting to pay it in installments. Consequently, basing on the latter analysis the article aims at revealing if a “tax loan agreement” has a nature of a bilateral arrangement, and at evaluating the substance of it in the regulation of the tax arrears’ deferment relations by present and perspective approaches.