Mokesčiai demokratinėje valstybėje - Užubalis, Gediminas (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje siekiama atskleisti mokesčių vaidmens ypatumą demokratinėje valstybėje, parodyti, kad mokesčių pareiga demokratinėje valstybėje gali būti suprantama kaip sukurianti atitinkamas teises. Tai atliekama atskleidžiant mokesčių socialinę paskirtį demokratinėje visuomenėje, pareigos mokėti mokesčius kilmę ir vykdant ją susikuriamas teises.This research is aimed to reveal the peculiarities of the democratic taxes role. The topic is approached with the aim to expose the obligation to pay taxes in democratic society as creating adequate rights. This is done by revealing social mission of taxes in democratic society, origins of obligations to pay taxes and rights acquired by exercise of this obligation.