Nusikalstamos veikos sudėties požymio samprata ir ją lemiantys veiksniai - Veršekys, Paulius (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojama nusikalstamos veikos sudėties požymio teorinė problematika. Aptariama bendroji požymio samprata, nusikalstamos veikos sudėties požymio panašumai ir atskyrimas nuo požymių, apibūdinančių nusikalstamą veiką, sudarančių baudžiamojo įstatymo straipsnio ar baudžiamosios teisės normos dalis, taip pat sistemiškai išskiriami veiksniai, labiausiai formuojantys ir lemiantys nusikalstamos veikos sudėties požymio turinį. Tarp tokių veiksnių minimi ir išsamiai aprašomi teisės technikos, formaliojo nullum crimen sine lege principo, teisės aiškinimo ir jo ribų reikalavimai.The article analyzes the theoretical issues of the constituent feature of the body of criminal act. The author discusses about the general conception of the feature, the similarities and differences between the constituent features of the body of criminal act and the features of the article, the rule of law and the offence. There are also systematically identified the main factors that mostly affect the content of the feature in the article. Among these factors there are mentioned and described in detail the requirements of the legal technique, the formal principle of nullum crimen sine lege, the interpretation of law and its limits.