RESPUBLIKOS PREZIDENTO ĮGALIOJIMAI ĮSTATYMŲ LEIDYBOS PROCESE - Šinkūnas, Haroldas; Svetikaitė, Rasa (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojami Respublikos Prezidento konstituciniai įgaliojimai įstatymų leidybos procese, kuriuos panaudodamas jis veikia kaip atsvara įstatymų leidžiamajai valdžiai: įstatymų leidybos iniciatyvos teisė, Seimo ir referendumu priimtų įstatymų promulgavimas ir Seimo priimtų įstatymų grąžinimas Seimui pakartotinai svarstyti, taip pat kreipimasis į Konstitucinį Teismą kaip priemonė paveikti įstatymų leidybos procesą.