PACIENTŲ SVEIKATAI PADARYTOS ŽALOS ATLYGINIMO BE KALTĖS MODELIS - Morkūnaitė, Monika (Teisė, 2017)
Straipsnyje, atsižvelgus į pastaraisiais metais Lietuvoje vykstančias diskusijas, teikiamus teisės aktų projektus dėl žalos, pacientų patirtos teikiant sveikatos priežiūros paslaugas, atlyginimo teisinio reguliavimo keitimo, yra pristatomas Lietuvoje siūlomas įgyvendinti žalos atlyginimo be kaltės modelis bei pagrindiniai jo taikymo aspektai. Visa tai papildoma konstruktyvia šio modelio realaus įgyvendinimo ir veikimo kritika bei yra vertinama, ar iš tiesų siūlomas įgyvendinti žalos atlyginimo be kaltės modelis yra ta teisinio reguliavimo balansavimo priemonė, kuria yra suderinami tiek pacientų, tiek sveikatos priežiūros įstaigų, tiek visos visuomenės interesai ir jis turėtų būti įgyvendinamas Lietuvoje.