TARPTAUTINIO INVESTICINIO ARBITRAŽO ARBITRO NUŠALINIMO INSTITUTAS - Daujotas, Rimantas (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojama prašymo nušalinti investicinio ICSID arbitražo arbitrą procedūra ir siekiama atsakyti į klausimą, kaip yra taikomos normos, reguliuojančios arbitro nušalinimą, ir kokius argumentų turi pateikti šalys, prašančios nušalinti arbitrą. Taip pat nagrinėjamos ICSID konvencijos normos, susijęs reguliavimas ir tokias normas interpretuojantys tarptautinių arbitražo tribunolų sprendimai, kuriuose įtvirtinti arbitrų nušalinimo standartai.