IŠVESTINIO IEŠKINIO SAMPRATA, PASKIRTIS IR TIKSLAI - Mikalonienė, Lina (Teisė, 2015)
Šiame straipsnyje nagrinėjami bendrieji išvestinio akcininko ieškinio aspektai (t. y. samprata, paskirtis ir tikslai), kurie yra kertiniai teoriniai pagrindai, aiškinant ir taikant teisės normas, Lietuvoje reguliuojančias šią teisinės gynybos priemonę.