Natura 2000 – ES saugomų teritorijų tinklas - Žvaigždinienė, Indrė (Teisė, 2009)
Straipsnyje aptariama Europos Sąjungos saugomų teritorijų tinklo „Natura 2000“ paskirtis ir reikšmė biologinei įvairovei išsaugoti, šio tinklo steigimo etapai, reikalavimai, nustatyti saugomų teritorijų, priklausančių šiam tinklui, tvarkymo režimams. Analizuojamos šioje srityje egzistuojančios teisinio reguliavimo ir praktinės problemos Lietuvoje. This article describes the purpose and the significance of the Natura 2000 (network of protected sites in the European Union) for the conservation of biodiversity, the stages of its creation, main requirements for the management of Natura 2000 sites. The article also analyses regulatory and practical problems in this field in Lithuania.