Politiškumas ir proporcingumas – konstitucinių vertybių kolizijų sprendimo metodai* - Korycka-Zirk, Milena (Teisė, 2023)
Šiame straipsnyje analizuojama politinio-teisinio diskurso poliarizacija tarp liberaliojo konstitucionalizmo ir konstitucijos vientisumo viršenybės koncepcijos, filosofiniu-teisiniu požiūriu tapatinama su dviejų skirtingų konstitucinių vertybių kolizijos sprendimo metodų – proporcingumo ir politiškumo testų – galimu naudojimu šiuolaikiniame konstitucionalizme.