Valstybės valdžių įgaliojimų konkurencija COVID-19 pandemijos metu - Birmontienė, Toma; Miliuvienė, Jolita (Teisė, 2022)
Straipsnyje analizuojama, kokių remiantis teisinės valstybės principu įgaliojimų kyla valstybės valdžios institucijoms reaguojant į pasaulinę COVID-19 pandemiją, kokia yra įstatymų leidžiamosios ir vykdomosios valdžių galių pusiausvyra, nustatant viruso valdymo priemones, ir kokį vaidmenį vaidina konstituciniai teismai spręsdami valstybės institucijų konstitucinius ginčus.