APLINKOSAUGINIO SKALŪNŲ DUJŲ GAVYBOS TEISINIO REGLAMENTAVIMO EUROPOS SĄJUNGOJE PROBLEMATIKA - Urbanavičius, J. (Teisė, 2013)
Straipsnyje pateikiama diskusijos dėl ES aplinkos teisės taikymo skalūnų dujų gavybos procesams analizė: pagrindinės kylančios grėsmės aplinkai ir žmonių sveikatai, galiojantys ES teisės aktai, galimi grėsmių šalinimo būdai. Taip pat analizuojama, ar galiojantis reguliavimas Europos Sąjungoje yra pakankamas, siekiant užtikrinti aukštą aplinkos apsaugos lygį. The analysis of the discussion on the application of the EU environmental law for the shale gas exploitation activities is overviewed in the article: main threats to the environment and human health, as well as the EU legislation in force and possible solutions are presented. Moreover, the existing environmental EU legislation is analysed in order to ascertain if it is sufficient to ensure high level of environmental protection.