Dirbtinio intelekto juridinis asmuo: už, prieš, susilaikyti? - Militsyna, Kateryna (Teisė, 2022)
Šiame straipsnyje rašoma apie dirbtinio intelekto juridinio asmens statusą kaip vieną iš esamų dirbtinio intelekto reguliavimo galimybių ir būdą susidoroti su iššūkiais, kylančiais dėl jo veikimo. Pradedama nuo dirbtinio intelekto apibrėžties paieškų, toliau nagrinėjami argumentai už ir prieš dirbtinio intelekto juridinio asmens statusą ir veiksniai, į kuriuos turėtų būti atsižvelgta kuriant dirbtinio intelekto juridinio asmens statusą. Straipsnis baigiamas autorės nuomone dėl dirbtinio intelekto juridinio asmens statuso.