STATINIAI KAIP TEISINIŲ STATYBOS SANTYKIŲ OBJEKTAI - Mitkus, S. (Teisė, 2013)
Straipsnio tyrimo objektas – statybos teisės pokyčiai, susiję su statinio definicija ir statinių klasifikacija. Straipsnyje nagrinėjami statybos teisės pokyčiai po naujos Statybos įstatymo redakcijos įsigaliojimo 2010 m. spalio 1 d. Statybos teisės pokyčiai nagrinėjami lyginamuoju aspektu, aptariama ir įvertinama teismų praktika šiais klausimais. The object of the article – construction law changes related to the definition and classification of construction works. The paper analyzes the construction law changes after the entry into force of the new Law on Construction version 2010, October 1. Construction law changes examined the comparative perspective, discussed and evaluated the case-law on these issues.