Sprendimų dėl pagrobtų vaikų grąžinimo pripažinimas ir vykdymas Europos Sąjungos valstybėse narėse - Pranevičienė, Kristina (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjama sprendimų dėl pagrobtų vaikų grąžinimo vykdymo Europos Sąjungos valstybėse narėse procedūra. Šis klausimas yra sprendžiamas vadovaujantis 2003 m. lapkričio 27 d. Europos Tarybos reglamente (EB) Nr. 2201/2003 dėl jurisdikcijos ir teismo sprendimų, susijusių su santuoka ir tėvų pareigomis, pripažinimo bei vykdymo (sutrumpintai vadinamas Reglamentu Briuselis IIa arba Briuselis IIbis) nustatytomis taisyklėmis. The article examines the procedure of recognition and enforcement of judgements requiring the return of abducted children within the Member States of the European Union. This issue is dealt with the rules established in Regulation of 27 November 2003 (EC) Nr. 2201/2003 concerning jurisdiction and the recognition and enforcement of judgement in matrimonial matters and the matters of parental responsibility (abbreviated as Regulation Brussels IIa or Brussels IIbis).