Teisės normatyvumas ir Konstitucinio Teismo kompetencija - Vaičaitis, Vaidotas A. A. (Teisė, 2012)
Straipsnis suskirstytas į tris dalis: pirmoje dalyje trumpai nagrinėjamas teisės normatyvumo ir nenorminių teisės šaltinių klausimas; antroje dalyje – nenorminių dokumentų konstitucingumo kontrolės Lietuvoje praktika; trečioje dalyje nagrinėjama Konstitucinio Teismo kompetencija tirti 2008 m. birželio 3 d.Seimo nutarimu patvirtintos Valstybinės šeimos politikos koncepcijos konstitucingumą. Pagrindinis straipsnio tikslas – remiantis Konstitucija išanalizuoti Konstitucinio Teismo kompetenciją nenorminių teisės aktų atžvilgiu. Straipsnio autorius kritiškai vertina Konstitucinio Teismo prisiimtą diskreciją vykdyti nenorminių teisės aktų konstitucingumo kontrolę.