Nesąžiningos konkurencijos teisė: koncepcijų ir doktrinos įvairovė užsienio valstybėse - Jakutavičius, Marius (Teisė, 2008)
Straipsnyje pateikiama nesąžiningos konkurencijos teisės raidos Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV apžvalga. Lyginamuoju aspektu nagrinėjamos teisinės apsaugos nuo nesąžiningos konkurencijos koncepcijos, teisiniai pagrindai, taip pat doktrinos ir reglamentavimo šioje valstybėse ypatumai.The article presents an overview of development of unfair competition law in France, Germany, the United Kingdom and the US. Herein is provided a comparative analysis of concepts of, and legal basis for legal protection against acts ofunfair competition, as well as doctrinal and regulatory peculiarities of unfair competition law in these countries.