Vidaus pirkimai kaip viešojo pirkimo sutarties išimtis - Soloveičikas, Deividas (Teisė, 2009)
Ši publikacija skiriama pozityviosios viešųjų pirkimų teisės nereguliuojamai temai – vidaus sandorių išimčiai. Straipsnyje siekiama pateikti vidaus sandorių išimties koncepcijos analizę, Europos Teisingumo Teismo jurisprudenciją šioje srityje, taip pat ištirti, kokios yra praktinės vidaus sandorių sudarymo Lietuvoje ir Europos Sąjungoje galimybės ir prielaidos.This article is dedicated to the analysis of the subject that is not regulated by the substantive law – in-house procurement. The author seeks to examine the whole concept of the in-house procurement as well as the case-law of the European Court of Justice related to the mentioned field. Besides, it is the aim of this publication to investigate the pragmatic possibilities of the in-house procurement in Lithuanian jurisdiction as well as within the European Community dimension.