Europos Sąjungos valstybių narių bendradarbiavimas renkant įrodymus civilinėse ir komercinėse bylose - Nekrošius, Vytautas (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojamos 2001 m. gegužės 28 d. ES reglamento (EB) Nr. 1206/2001 dėl valstybių narių teismų tarpusavio bendradarbiavimo renkant įrodymus civilinėse ar komercinėse bylose pagrindinės nuostatos. Pagrindžiamas jo būtinumas, santykis ir pranašumai, palyginti su 1970 m. kovo 18 d. konvencija dėl įrodymų civilinėse arba komercinėse bylose paėmimo užsienyje.The article describes the reasons stipulated adoption of the Council Regulation (EC) No 1206/2001 of 28 May 2001 on cooperation between the courts of the Member States in the taking of evidence in civil or commercial matters and its relation and advantages in regard to Hague Convention of 18 March 1970 on the Taking of Evidence Abroad in Civil or Commercial Matters.