Su kariavimo priemonėmis susiję karo nusikaltimai: tarptautinės humanitarinės teisės ir tarptautinės baudžiamosios teisės santykio problemos - Špokauskas, Dovydas (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjama, ar Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statuto nuostatos visiškai perteikia kariavimo priemonių pasirinkimą reglamentuojančias tarptautinės humanitarinės teisės sutartines ir paprotines nuostatas.The analysis assesses whether the provisions of the Rome Statute of the International Criminal Court do not fully reflect the customary and treaty norms of international humanitarian law related to the choice of means of warfare.