Kovos su piratavimu jūroje teisiniai aspektai - Bendoraitytė, Laima; Pažereckaitė, Gintarė; Michailovskytė, Kamilė (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojama piratavimo jūroje kaip nusikaltimo pagal tarptautinę teisę samprata, probleminiai jos aspektai, piratų laivų ir piratavimu įtariamų asmenų sulaikymo pagrindų, taikytinos teisės klausimai, aptariamos piratavimu įtariamų asmenų nebaudžiamumo priežastys, įskaitant pabėgėlio teisinio statuso taikymo piratams galimybę.The article examines the concept of piracy in international law, its problematic aspects, considers questions related to the detention of pirate ships and suspected pirates, applicable law, as well as reasons of non-prosecution of suspected pirates, including the possible application of refugee legal status.