Kai kurie akcininkų sutarčių reglamentavimo lyginamieji aspektai: Lietuvos Respublika - Miliauskas, Paulius (Teisė, 2012)
Nors akcininkų sutarties koncepcija bendruoju požiūriu nėra įtvirtinta Lietuvos Respublikos teisės aktuose, tačiau tam tikrų specifinių akcininkų sutarčių teisinis reguliavimas yra nustatytas Civiliniame kodekse. Šiame straipsnyje autorius detaliai nagrinėja Civiliniame kodekse numatytas balsavimo sutarties ir balsavimo teisių perleidimo sutarties sąvokas. Straipsnyje taip pat pateikiamas tokių sutarčių vertinimas ir jų sukeliami teisiniai padariniai.Although shareholders’ agreements in a broad sense are not defined in the laws of the Republic of Lithuania, the legislator has stipulated certain provisions regarding the specific types of shareholders’ agreements. The author examines in detail the concepts of voting agreement and transfer of voting rights agreement as they are stipulated in the Civil Code. Legal analysis of the mentioned agreements and legal consequences of entering into the agreements are also provided in the article.