Vadovų asmeninės atsakomybės institutas lietuvos konkurencijos teisėje: naujovės, problemos ir ateitis - Meškys, Edvinas (Teisė, 2012)
Šiame straipsnyje siekiama įvertinti naujojo vadovų asmeninės atsakomybės instituto reglamentavimo Lietuvoje ypatumus (subjektus; veiksmus, už kuriuos dėl konkurencijos teisės pažeidimo gali būti taikomos sankcijos, ir kitus aspektus). Straipsnyje atskleidžiamos esamos ir galimos vadovų atsakomybės instituto taikymo problemos, atsižvelgiant į aktualią teismų praktiką, užsienio šalių patirtį ir atliktą mokslinę analizę. Be to, analizuojama galimybė tobulinti vadovų asmeninės atsakomybės institutą numatant ne tik administracinę, bet ir baudžiamąją atsakomybę, kurią įtvirtina vis daugiau ES valstybių narių.