Ilgalaikės nuomos ir nuomos sutarties institutų suderinimo problemos - Matiukas, Marius (Teisė, 2012)
Naujuoju Civiliniu kodeksu vykdant nacionalinės civilinės teisės reformą buvo perimama kelių valstybių teisė, o tai neigiamai paveikė civilinės teisės sistemiškumą. Minėta problema pastebima ir nagrinėjant ilgalaikės nuomos bei prievolinės nuomos institutus. Šiame straipsnyje nagrinėjami ilgalaikės nuomos ir prievolinės nuomos esminiai bruožai, atskyrimo kriterijai ir iš to kylantys teisiniai padariniai bei pateikiama teisinio reglamentavimo tobulinimo rekomendacijų.