Vienodas gyventojų pajamų mokesčio tarifas - Paulauskas, Andrius (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojama proporcinė gyventojų pajamų apmokestinimo sistema, ekonominis jos pagrindas, kaita, įtaka biudžeto pajamos. Kaip tokios sistemos pavyzdys tiriama Lietuvos gyventojų pajamų mokesčio sistema, šios sistemos trūkumai ir pateikiami tobulinimo pasiūlymai. Nagrinėjamas mokesčių naštos individualią veiklą vykdantiems ir pagal darbo sutartis dirbantiems asmenims derinimo poreikis, siekiant suvienodinti iš esmės analogišką veiklą vykdančių asmenų apmokestinimą. Taip pat keliamas esamos apmokestinimo sistemos keitimo panaikinant dalį mokesčių išimčių ir lengvatų klausimas. In this article proportional personal income tax system, its economical background, evolution, impact to budget revenue is analysed. As example of such system Lithuanian personal income tax system is on research, its disadvantages and proposals to improve it. The demand to balance tax burden of self employment and employed persons is examined, aiming to unify taxation of individuals engaged basically in analogous activity. Also question to amend present taxation system canceling part of tax exceptions and exemptions is under consideration.