Orhuso konvencijos įgyvendinimas: Europos Sąjungos teisė ir Lietuvos administracinė justicija - Prapiestytė, D eimilė eimilė (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjami klausimai, susiję su Orhuso konvencijos įgyvendinimu Europos Sąjungoje. Apžvelgiami Europos Sąjungos teisės aktų projektai ir naujausi teisės aktai, skirti Orhuso konvencijai įgyvendinti. Analizuojama Europos Bendrijų Teisingumo Teismo praktika taikant ir aiškinant Europos Sąjungos teisės aktus, skirtus minėtai konvencijai įgyvendinti. Siekiama nustatyti, kokios minėtų teisės aktų įgyvendinimo perspektyvos Lietuvos administracinėje justicijoje. The article analyzes issues concerning the implementation of the Århus Convention in the European Union. Legislative proposals of European Union law and the most recent legislation designed to implement the Århus Convention are reviewed. The article also examines the jurisprudence of the European Court of Justice concerning the application and interpretation of European Union legislation prescribed in order to implement the aforementioned Convention. The article seeks to establish what the perspectives on implementation of the aforementioned legal acts in the administrative justice of Lithuania are.