Vagystę kvalifikuojančio požymio – didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės, samprata teisės moksle ir teismų praktikoje - Vosyliūtė, Andželika (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio (vagystė) 3 dalyje numatytas kvalifikuojantis veikos požymis „didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės“. Pateikiama šio požymio samprata baudžiamosios teisės moksle ir teismų praktikoje, atskleidžiama šio požymio inkriminavimo problematika ir kai kurie didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčių vertybių vagystės kvalifikavimo ypatumai. Article is devoted to analysis of the element of aggravated theft – ‘‘valuables of high scientific, historical or cultural significance”, that is forseen in Paragraph 3 of Article 178 (theft) of The Criminal Code of the Republic of Lithuania. The conceptions of the aggravating element in criminal theory as well as in practice are represented. Some problems of proper enforcement of Paragraph 3 of Article 178 are discussed.