Popiežiaus Aleksandro III doktrina dėl santuokos sudarymo viduramžių Vakarų Europoje - Juozapaitienė, Rusnė (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojama krikščioniškos santuokos teisės raida viduramžių Vakarų Europoje nuo XII a. popiežiaus Aleksandro III įtvirtintos laisvo abiejų sutuoktinių pasirinkimo doktrinos iki Reformacijos pradžios. In the article the history of the matrimonial law of the medieval Western Europe since the doctrine of free choice of both the spouses emphasized in the 12th century by the pope Alexander III until the Reformation in the 16th century is investigated.