Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 1896/2006, nustatančio Europos mokėjimo įsakymo procedūrą, taikymo ypatumai - Vėbraitė, Vigita (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojamas 2006 m. gruodžio 12 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1896/2006, nustatantis Europos mokėjimo įsakymo procedūrą. Aptariama šio teisės akto reguliavimo sritis, Europos mokėjimo įsakymo išdavimo tvarka ir jo privalumai, taip pat skolininko teisių gynimo būdai. Regulation (EC) No 1896/2006 of 12 December 2006, creating European order for payment procedure, is analyzed in this article. The scope of this legal act, also the procedure to issue European order for payment and its advantages, as well as the ways to protect the rights of the debtors are discussed in the publication.