Modernioji ir postmodernioji Lietuvos teisės istorijos mokslo paradigma - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2012)
Straipsnyje siekiama aptarti dabartinę Lietuvos teisės istorijos mokslo paradigmą naujausių tyrimų, Vilniaus universitete vykdomų reformų ir pastarojo meto aktualijų kontekstu, taip pat pasidalyti mintimis apie perspektyvias naujos paradigmos kūrimo kryptis. In the article the existing paradigm of the science of the law history of Lithuania in the context of the reforms conducted in the Vilnius university and last events is discussed. The ways of creating the new scientific paradigm are examined.