Finansinio turto ir finansinių priemonių teisinė prigimtis bei reikšmė - Didžiulis, Laurynas (Teisė, 2012)
Šio straipsnio tyrimo tikslas – išanalizuoti teisinius klausimus, susijusius su finansinio turto ir finansinių priemonių prigimtimi bei šių kategorijų tarpusavio santykiu. Šiuo tikslu nagrinėjamos ir lyginamos atitinkamos teisės ir ekonomikos disciplinų kategorijos. Analizuojant finansinių priemonių teisinę reikšmę atliekamas fundamentalus daiktinės ir prievolių teisės sąveikos, kuriant nematerialiojo turto objektus, tyrimas. Rengiant straipsnį dėmesio skirta ne tik dogminei teisinei, bet ir lyginamajai bei istorinei analizei, taip pat ekonominiams argumentams.