Gyvoji paremijų vartosena elektroniniame diskurse: interneto komentarai - Zaikauskienė, Dalia (Tautosakos darbai, 2014)
Šiuo straipsniu pradedama nuosekliai tirti lietuvių paremijų vartosena elektroniniame diskurse. Bendravimas internetinėje erdvėje, „kalbėjimas rašant“, šiuolaikinės komunikacijos tyrėjų laikomas santykiniu šnekamosios kalbos atitikmeniu. Taigi ši bendravimo atmaina paremiologui paranki tiek ieškant paremijų tradicinės vartosenos tęstinumo liudijimų, tiek nustatant jos modernias raiškas. Šiuokart tirti pasirinktas vienas iš elektroninio diskurso žanrų – publicistinių straipsnių komentarai. Aprašomos žinių portalo Delfi keturių publicistinių skirtingos tematikos straipsnių komentaruose pasitaikiusios paremijos: žiūrima, kokių ir kiek jų pavartota, aiškinamasi, kiek paremijos pasirinkimą lemia straipsnio tema, bandoma nustatyti, kokios paremijų pavartojimo intencijos ir ką iš pavartotos paremijos galima pasakyti apie patį komentuotoją.