Dangus senojoje baltų pasaulėvokoje - Laurinkienė, Nijolė (Tautosakos darbai, 2016)
Nagrinėjama baltų senoji dangaus samprata ir dangaus mitiniai vaizdiniai. Kai kurie iš tų vaizdinių, apie kurių genezę sprendžiama iš lingvistinių duomenų, rašytinių šaltinių, lietuvių ir latvių folkloro, savo kilme yra susiję su indoeuropiečių dvasine kultūra. Dalis jų yra vėlyvesni – bendri baltams ar žinomi tik lietuviams arba tik latviams. Straipsnyje siekiama rekonstruoti senąjį baltų dangaus modelį, jo bendriausius bruožus, jį sudarančius vaizdinius.