Dviejų imčių Pirsono Bajeso faktoriaus uždaros formos aproksimacijos - Faulkenberry, Thomas J. (Lietuvos statistikos darbai, 2025)
Šiame straipsnyje pateikiu tris dviejų imčių Pirsono Bajeso  faktoriaus, pastaruoju metu išplėtoto įrodomosios vertės indekso dviejų grupių palyginimo duomenims,  uždaros formos aproksimacijas. Šie metodai remiasi kai kuriais klasikiniais asimptotiniais rezultatais apie gama funkcijas. Šių aproksimacijų uždara forma leidžia paprastai apskaičiuoti Pirsono Bajeso faktorių tais atvejais,kai prieinama tik minimali suvestinė statistika (t.y., t lygmuo ir laisvės laipsniai).Be to, šios aproksimacijos gerokai pranoksta klasikinį BIC metodą, skirtą eksperimento modelių Bajeso faktorių aproksimacijai.