Geometrinio atstatymo proceso prognozavimas - Kanišauskas, Vaidotas; Piaseckienė, Karolina (Lietuvos statistikos darbai, 2017)
Pirmoje straipsnio dalyje pateiktos pagrindinės sąvokos ir teoriniai teiginiai apie procesų prognozavimą. Antroje darbo dalyje pateikiami žinomi rezultatai apie nagrinėjamą geometrinį atstatymo procesą, nurodant jo skirstinį, kuris, pasirodo, turi binominį skirstinį ir yra procesas su nepriklausomais ir stacionariais pokyčiais. Geometriniam atstatymo procesui pritaikius pirmos dalies teoriją, surandama prognoziškai pakankama ir nepaslinktoji prognozė, turinti tolygiai mažiausią dispersiją
Keywords: atstatymo procesas; binominis skirstinys; prognozė; nepaslinktoji prognozė