Naujagimio gimimo svorio socialinių ir ekonominių veiksnių statistinė analizė Nigerijoje - Ayenigba, Alfred Ayo; Afariogun, David Adebisi; Lawal, Sadia O. (Lietuvos statistikos darbai, 2025)
Šiame tyrime nustatyti pagrindiniai veiksniai, kurie buvo reikšmingai susiję su mažu gimimo svoriu (MSW) kaip socialine ir ekonomine būkle. Naudojant logistinę regresiją, statistiškai reikšmingi kintamieji yra prenatalinis amžius, gyvenamosios vietos statusas, rūkymo įpročiai ir lytis. Taigi, darome išvadą, kad socialiniai ir ekonominiai veiksniai turi reikšmingą įtaką gimimo svoriui Nigerijoje, o Cochrano testas rodo, kad socialinių ir ekonominių veiksnių įtakos gimimo svoriui Nigerijoje proporcijos statistiškai reikšmingai skiriasi tarp nepriklausomų kintamųjų tyrime.