Socialinis fakultetų tinklas pagal studentų pasirinkimus, siekiant aukštesnio išsilavinimo - Mutlu, Güneş; Çilingirtürk, Ahmet Mete (Lietuvos statistikos darbai, 2012)
Pastaruoju metu socialinių tinklų analizėje vis daugėja svorinės viršūnių gretimumo matricos tyrimų. Šiame straipsnyje siūloma į gretimumo matricą įtraukti viršūnių savybes, siekiant atskleisti svorinės gretimumo matricos, apibrėžiančios ryšius tarp viršūnių, struktūras. Taip pat, remiantis studentų pasirinkimais, tiriami sąryšiai tarp fakultetų Turkijos universitetuose. Svorinė fakultetų gretimumo matrica sudaroma remiantis fakultetų dažniais studentų pasirinkimų sąrašuose. Naudojantis fakultetų savybėmis, ši matrica dauginama iš gretimumo matricos, sudarytos skaičiuojant Euklido atstumo kvadratą. Svorinė fakultetų gretimumo matrica lyginama su perskaičiuota svorine gretimumo matrica. Pastebėta, kad prasmingesni ryšiai tarp fakultetų gaunami naujoje, iš Euklido atstumo kvadrato padaugintoje svorinėje gretimumo matricoje.