Šeimos aplinkos poveikis vaiko nerimo lygiui - Dudek, Mieczysław; Dolinská, Eva; Klein, Vladimir; Šilonová, Viera (Special Education, 2018)
Šeima ir emociniai ryšiai daro didelę įtaką vaiko raidai ir suaugusiojo gyvenimui. Manoma, kad šeimos aplinkos specifika yra esminis veiksnys, kuris arba apsaugo nuo vystymosi sutrikimų paauglystės laikotarpiu atsiradimo, arba juos sukelia. Straipsnyje pateikiami tyrimų rezultatai siekia pabrėžti ryšį tarp šeimos aplinkos ypatybių ir vaikų nerimo lygio. Tyrimas buvo atliekamas 2015 m., apklausiant 180 Lenkijos aukštesniųjų klasių mokinių iš kaimiškųjų vietovių ir miestų.